26 Eylül 2012 Çarşamba

Essence Eyeliner Pen







Her zaman kullandığım Loreal Superliner'ım bittiğinden beri, sür-çık tarzı bir eyeliner arıyordum. Aslında elimde bir sürü gel eyeliner'ım var ama onları sürmek oldukça dikkat ve dolayısıyla da zaman istiyor. Ben daha pratik birşey istiyordum. Hem uygun yollu, hem de cueltry-free bir ürün düşünürken Gratis'te satılan Essence markasının kalem eyeliner'ına bir şans vereyim dedim.






Oldukça uygun fiyatı var, sanırım 8 TL gibi. Uç kısmı da tıpkı benim istediğim gibi, sivri ve ince. Ama gelin görünki uygulaması çok zor. Uç kısmı sert ve sürerken mürekkep gelmiyor. Üstünden geçe geçe gittim ki bence eyeliner'daki en nefret edilesi olay bu. Zaten bunu yaptıktan sonra bu işin esprisi kalmıyor, git jel eyeliner sür daha iyi!






Elimdeki siyahlığa bakıp aldanmayın, ancak yatay çizgi çekerseniz bu görüntüyü yakalıyorsunuz. Uç kısmıyla sürdüğünüzde rengi malesef oldukça silik. Loreal'deki kolaylığı ve mükemmel görüntüyü, bu kalemde ne yazık ki yakalayamadım. Basit, düzgün bir hat çekemediğim gibi; dağılma, bulaşma sorunu yaşıyorum ki beni deli etti. Kalıcılığını da çok başarılı bulmadım.


Çok da fazla söylenecek birşey yok, kısaca beğenmedim. Bu fiyattan biraz daha fazla verseniz, piyasada çok daha iyilerini bulabilirsiniz. Sanırım bundan sonra Flormar'inkini ya da İnglot'unkini deneyeceğim.











8 yorum:

  1. bu eyelineri ben de kullanıyorum ve yaşadığım problemleri birebir anlatmışsın.birincisi ilk sürüşte istediğin rengi vermiyor ikinci katı geçmeye çalışmakta zor oluyor bastırman gerekiyor ve çizgi çizgi tuhaf izler oluşturuyor.ayrıca yine dediğin gibi mürekkebi gelmiyor bu yüzden ben de yan yatırarak kullanmaya çalıştım.bir de çıplak göz kapagına sürmesi belki daha kolay olabilir ama farın üstüne sürmek tam bir eziyet.farın tozu mu yapışıp kapatıyor ucunu bilmiyorum ama sıfır mürekkeple karşılaşıyorum.en son bastırmaktan ucu yamulmuştu sırf bitirmek için kullanıyorum.ve yine dediğin gibi akma silinme problemi çok fazla özellikle kuyruklarda.bu yüzden pen eyelinerlardan sogudum daha önce jel eyeliner kullanıyordum çünkü.acaba önerebilecegin dipliner var mı?

    inglotun jel eyelinerını denemek istersen daha dramatik bir görüntü elde edebilirsin,rengi de çok çok daha siyah.

    YanıtlaSil
  2. söylemeyi unuttum ben de bir de nars'ın eyeliner pen'i var.onun ucu essenceninkinden daha ince yani göz pınarlarının o ince hatlrına da rahatlıkla çizgi çekebiliyorum ama dediğim gibi pen durumuna alışamadım yeterince siyahlık elde edemiyorum her ikisinde de sonra da üstünden inglotun jel eyelinerını geçince rahatlıyorum (:

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Gördüğüm en güzel eyeliner Loreal Superliner'dı. Ama hayvanlar üzerinde deney yapan firmalardan uzak durmaya çalışıyorum, o yüzden tekrar almayacağım.
      Jel eyeliner'larda İnglot çok başarılı. Daha ucuz alternatif olarak da Rival de Loop ve Essence gayet iyi. Ama bu tarz kalem ürünlerde çok çeşit denemedim o yüzden tıkanıyorum. Essence jel eyeliner'ı sevdiğim için kalemin de başarılı olacağını düşünmüştüm ama yanılmışım.

      Sil
  3. bu tarz ürünlerdeki genel sıkıntı bu bence oriflame ve flormarda da yatay daha iyi renk veriyorlar

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ama o ince hattı çekebilmek için dik sürmek gerek. Bi de fırçalı ürünlerden mi denesem acaba?

      Sil
  4. İlk aldığımda beğenmiştim ama sonradan kurudu sanki sürülmüyor. Öylece çöpe gitmeyi bekliyor makyaj çantamda.

    YanıtlaSil
  5. Açıkçası Essence'in likit eyelinerları da rezalet. Çok sıvı buldum yapılarını, fırçaları bir o kadar yumuşak. Ben Golden Rose'un diplinerını kullanıyorum ve her açıdan çok memnunum. Kalıcılık, siyahlık, kullanım kolaylığı on numara bir ürün. GR gibi bir Türk markasından bunu beklemezdim açıkçası. :) Ondan önce Deborah kullandım ki, o GR diplinerın bir üç dört katı fiyatıydı; ancak bu kadar sevemedim, yine de başarılıydı! Ne yazık ki, Deborah'ın hayvan deneyleri yapıp yapmadığı kesin değil... Bu nedenle de bu ürünle ilişiğimi kestim. Sür-çık mı bilmem; ama GL diplinerı bence beğenirsin.

    Bir de, Essence'in asansörlü kalemleri çok güzel. Kalıcı, rengini veriyor, sürümü kolay vs. Onun siyah rengine bakabilirsin istersen. Açıkçası her renkte eyeliner bulamayan ve far da sürmeyi beceremeyen, sevmeyen biri olarak o kalemlerin birçok rengini alacağım. Şu an elimde mor olanı var ve rengi çok hoş. Alternatif yöntemler uyduruyorum işte kendimce. Göz kalemi sürmeyeli uzun zaman olmuş, eyeliner varken yanaşmak gelmiyor içimden. Ancak bu ürün gerçekten güzel.

    Flormar'ın o keçeli kalem şeklindeki eyelinerını da bir yılı aşkın süre kullandım. Ben de herhangi bir çabuk bitme, illa yan tutmayı gerektirme gibi bir sorun yaratmadı. Birçok kişi böyle şikayetlerde bulunmuş mesela. Ama ben hep yan tutarak sürüyordum alışkanlık gereği. Güzel ürün... Ama bir GL değil! Üstelik aynı fiyattalar. Ne bileyim, çok seviyorum ben.

    Sevgiler.

    YanıtlaSil
  6. Essence'in urunleri ya rezalet, ya da harika ortasi yok! Asansorlu siyah kaleme dun baktim kalmamisti, bulursam alacagim mutlaka. GR Erkul kozmetige ait ve ne yazik ki o d yurtdisinda deney yaptiranlardanmis. Ayrica o markanin sahibi, basimiza bu gumruk sacmaligini musallat edenlerden. O yuzden çöp dahi almam kendisinden.

    YanıtlaSil