25 Temmuz 2012 Çarşamba

BOURJOIS HEALTHY MIX FONDOTEN - 53 Light Beige










İtiraf ediyorum, ben bir fondoten bağımlısıyım! Rujsuz, rimelsiz, kalemsiz hatta allıksız bile kalabilirim ama fondotensiz asla! Bu konudaki deliliğim o kadar ciddi seviyedeki, dünya üzerindeki bütün fondotenleri denemek istiyorum: İnce, kalın, likit, compact, yağlı, su bazlı farketmez. Benim için makyajı makyaj yapan asli unsur fondoten. Çünkü duru ve düzgün bir ciltte renkler çok daha belirgin ve güzel görünüyor. Ben bunu ressamın üzerinde çalıştığı tuallere benzetiyorum; renkleri ne kadar iyi seçmiş olursa olsun, tual temiz ve düzgün değilse resim de bir işe yaramaz.



İşte fondoten hakkındaki düşüncem budur. Gelelim bizim kendinden beklenmeyen performanstaki fondotenimize. Aslında Bourjois markasının fondotenleriyle hiç ilgim yoktu, taki makyaj grusu Lisa Eldridge'nin bir çok makyaj videosunda bu ürünü kullandığını ve öve öve bitiremediğini görene kadar! O kadar ki bu ürün, birçok blogger tarafından Chanel Vitalumiere'in dupesi olarak gösteriliyor. Yapıları neredeyse aynı, duruşları aynı. Üstelik fiyat karşılaştırmasına bakarsak, biri birinin neredeyse 3'te 1'i (Ben Debemhams'tan %30 indirimle almıştım). O zaman ne gerek var Chanel almaya, alın bunu, içiniz rahat bir şekilde kullanın. Paracıklarda cepte kalsın. Zaten ikisi de aynı firmaya ait.



 



Neyini sevdim?
- Yapısı çok hafif, cilde kolayca yediriliyor, son derece sağlıklı ve ışıltılı bir görünüm sağlıyor.
- Cildimi normalde oldukça soluktur. Bu fondoten cildime ışıltı katıyor ve daha düzgün gösteriyor.
- Pompalı bir şişesi var. Hijyenik olarak kullanıma uygun. Ürün miktarını rahatça ayarlayabiliyorsunuz.
- Cildinizdeki renk dengesizliğini gideriyor.
- Kuru cildimde uzun saatler pudrasız kaldı. Tazeleme gereği duymadım. Ama vadettiği gibi 16 saat kalıcı olduğunu iddia edemem, çünkü o kadar süre yüzümde fondoten tutmuyorum.



Genel olarak bu fondoteni çok seviyorum. Cildim kuru, sorunum da renk dengesizliği olunca ve bu fondoten de bunlara deva olunca, kendi adıma olumsuzluk bulamıyorum. Ama genel olarak bakarsak;
Neyini sevmedim?
- Renk skalası çok geniş değil.
- Yağlı ciltler üzerine pudra geçmeli, parlama yapması ya da sıcaklarda kalıcılığının azalması kuvvetle muhtemel.
- Kapatıcılığı az. Eğer cildiniz problemli bir ciltse sizin için yetersiz kalacaktır.
- Miktarı az, 30 ml. Hergün kullanırsanız iki aya kalmaz biter.



 



Aslında benim cildime uygun olan 52 numara olmasına rağmen (NC20'yim), bu renkte cildimle güzelce bütünleşti. Bunu elimin üzerinde de görebilirsiniz. İçinde kayısı, kavun, elma ve zencefil var. Fondoten de gerçekten meyve gibi kokuyor ama bayıltacak gibi değil.


Kısaca seviyorum ve tavsiye ediyorum. Ama genelde satılan 50 TL gerçekten pahalı. Mutlaka indirimleri takip edin, indirimde alın derim.










4 yorum:

  1. Fondöten konusunda ben de aynı sizin gibi düşünüyorum.Şu an en az 10 farklı fondötenim var geçmişte de bir sürü marka ve çeşit denedim ve be deneme arzusu bir türlü bitmiyor maalesef:) Paris'te yaşarken Chanel,Lancome,Dior, Helena Rubinsteinlardan dolayı Bourjois'ye hiç yüz vermezdim,bu kadar övülünce almak şart oldu.Tr'de biraz pahalıya geliyor fiyatı,memleketinden alacağım:)

    YanıtlaSil
  2. Tabi Pariste markanın merkezinde olsam ben de kesinlikle yüz vermezdim:) Ama ben gerçekten seviyorum. Tabi ki bir Chanel olamaz ama bu kadar benziyorsa bir ürüne niye 3 katı para vereyim? Özel günlerde kullanmak için zaten pahalı fondotenim var, ama normalde kullanmak için bu tarz dupe tabir edilenleri bulmaya gayret ediyorum. Aaah ah, çıktı yasaklar, geldi bizim ucuz kozmetik alışverişimizin sonu!

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Dayanamayip aldigim olmazsa olmaz pahali fondotenlerim var eskisi kadar fazla seyahat etmedigimden tr den de satin aloyorum mecburen ama uygun fiyatli fondoten olarak ben de maybeline satin liquid ve rimmel in likit fondotenlerini kesfettim gunluk kullanima gayet uygunlar ve iyiler tavsiye ederim

      Sil
  3. hangi mağazalarda bulabiliriz bunu

    YanıtlaSil